ABOUT

Ingmar Glerum and the Coast Guard

Fotografie: Kim Balster

 

"Een wervelend debuut van een groot talent. Nederland is een zeer funky gitarist/zanger rijker"

 

- Anton Goudsmit

Ingmar Glerum and the Coast Guard uit Amsterdam zijn de new kids on the block op het gebied van pop en soul. In hun funky muziek worden moeiteloos ingenieuze gitaarpartijen vervlochten met soulvolle zang en sexy beats. Invloeden van John Mayer en D’Angelo zijn terug te horen in deze bijzondere combinatie. 

Ingmar and the Coast Guard hebben net het tweede album Step By Step uitgebracht in de Sugarfactory in Amsterdam. Ingmars solo debuutalbum, Naked, bracht hij uit in 2013 in Paradiso met o.a. Sven Hammond Soul. Hiermee won Ingmar de New Generation Jazz Award en deed hij mee aan de Horizontoer. Na dit succes besloot Ingmar definitief met The Coast Guard verder te gaan.

 

Met The Coast Guard weet Ingmar soulvolle pop naar een nieuw niveau te tillen. Scheurende gitaren worden vergezeld met festivalfähige beats en 80’s synths, waardoor het geheel van de band meer lijkt dan de som van de delen. De denderende energie wordt afgewisseld met gevoelige, kleine nummers, waarbij de band voor harmonieuze samenzang kiest.

Behalve groove waar je niet stil bij kan blijven staan, zetten de mannen van the Coast Guard een sfeer neer, een muur van geluid waar je je als luisteraar graag in laat onderdompelen.

 

Wat anderen over 'Step by Step' zeiden

 

"Een wervelend debuut van een groot talent. Nederland is een zeer funky gitarist/zanger rijker en dat bewijst de EP ‘Step By Step’ van Ingmar Glerum die zelf ook alle stukken heeft gecomponeerd. Na de eerste zeer festival-fähige composities worden we getrakteerd op subtieler werk. Hulde! - Anton Goudsmit (The Ploctones/New Cool Collective)

 

"Ingmar Glerum is één van die bijzondere talenten die NL rijk is: een geweldige gitarist en songwriter die ook nog eens gezegend is met een bijzonder aangename stem. Hou deze man goed in de gaten want hier gaan we nog heel erg veel van horen!" - Sven Figee (Sven Hammond)

 

"Op de goede manier speels, fris en met hoorbaar plezier. Naar dat soort liedjes luister ik graag!" - Jasper van Vugt (OOR/Popronde)

 

"Ingmars songs klinken alsof ze er altijd al waren. Gloednieuwe evergreens met soulvol temperament en rauw gitaarwerk" (Ongekend Talent)

Abonneren op updates

Gefeliciteerd! U hebt zich aangemeld